غلظت خون چیست؟
زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد، برای جبران این کمبود، گلبول قرمز بیشتری در بدن ساخته می شود و این امر باعث افزایش غلظت خون در رگ ها می شود.
با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی به نام اریتروپویتین از کلیه ترشح می شود که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحریک می کند تا بتواند کمبود اکسیژن رسانی به بافت های بدن را با افزایش گلبول قرمز جبران کند.
غلظت خون در طب سنتی
متاسفانه امروزه در بین اطباء طب سنتی، همیوپاتی، طب اسلامی، حجامت کاران و برخی پزشکان بسیار باب شده که به محض پرسیدن برخی سوالات و مشاهده برخی علایم اعلام می کنند که شما غلظت خون دارید و باید حجامت کنید و …
در حالی که مشکل غلظت خون نیاز به تشخیص بسیار دقیقی دارد که اغلب از طریق آزمایش خون مشخص می شود.
اما واقعا غلظت خون چیست؟
در اصطلاحات طب سنتی، هرگاه علایم و نشانه های زیر مشخص گردد می گویند غلظت خون از چه نوعی در بدن وجود دارد؛ هر چند این مبحث توضیحات مفصلی را می طلبد، اما شرح و حالی کوتاه برای آشنایی بیشتر و آگاهی شما دوستان عزیز ذکر می کنیم:
1- غلظت خون دموی:
یعنی شخص فشار خون، انباشته شدن خون به همراه چربی خون بالا دارد.
انباشته شدن مواد شیرین و نمک بر اثر مصرف شیرینی های طبیعی بیش از حد، شیرینی های شرکتی و مغازه ای در بدن به همراه نمک و سایر مواد غذایی در بدن این نوع غلظت خون را ایجاد می کند.
2- غلظت خون صفراوی:
این نوع غلظت خون معمولا بر اثر مصرف ادویه های زیاد با طبع گرم، شوری های زیاد، گوشت های طبع گرم زیاد، غذاهایی که بر کبد اثرات مخرب می گذارند و باعث ترشح آنزیم های کبدی و صفرای بدن می گردند حاصل می شود.
3- غلظت خون بلغمی:
این نوع غلظت خون معمولا با ترکیب سودا در بدن افراد ترمزاج نمود می کند. بر اثر نوشیدن مایعات شرکتی و گازدار، ترشی ها، شوری ها، غذاهای فاسد و مانده، مصرف بیش از اندازه مایعات، مصرف بیش از اندازه میوه ها و میوه های نارس، مصرف زیاد لبنیات و مشتقات شیر، مصرف زیاد چربی های اشباع نشده که باعث چاقی مفرط می گردد، تن پروری و بی تحرکی می تواند این نوع غلظت خون را ایجاد کند.
4- غلظت خون سوداوی:
این نوع غلظت خون را معمولا در اکثر افراد و هر سنی می توان مشاهده نمود، غلظت خون بر اثر کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین D ، کمبود اسید فولیک در بدن، کمبود گروه ویتامین های B مخصوصا B12 ، مصرف نمودن غذاهای طبع سرد و آب یخ که باعث کندی حرکت خون در بدن می گردد.
مصرف سرخ کردنی های زیاد و گوشت های طبع سرد مثل گوشت گاو که دارای قطران و رسوب زیاد در خون گشته و لخته های خونی در بدن بوجود می آورد و باعث کند شدن جریان خون در بدن و عروق می گردد.
مصرف غذاهای شور و مصرف نمک های شرکتی که باعث فشار خون در شخص می گردد بدون اینکه علایم دموی مزاج بودن را دارا باشد.
حمل نشدن اکسیژن و مواد غذایی توسط خون، داشتن کبد چرب، تنبلی طحال در دفع گلبول های مرده سفید و انباشته شدن پلاکت بالا در طحال به همراه تولید نکردن پلاکت جدید، مشکلات کلیوی و…
چه عواملی باعث می شوند خون غلیظ شود؟
– بیشترین علت ابتلا به غلظت خون ، وجود بیماری های ریوی و قلبی است که باعث کاهش اکسیژن در بدن می شوند.
– بخشی از علت ابتلا به مشکل غلظت خون، زمینه های ارثی و مادرزادی است (۵ تا ۱۰ درصد موارد)
– اغلب افراد ساکن در مکان هایی نظیر کوهستان و ارتفاعات و یا مکان های دچار آلودگی هوا، به دلیل کمبود اکسیژن ، دچار بیماری غلظت خون می شوند.
– استرس و تنش های عصبی هم عامل بروز غلظت خون هستند. فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی میشوند، بدین ترتیب پلاسمای خون به خارج عروق نشت کرده و نسبت آن به گلبول قرمز کاهش مییابد.
– تعریق و اسهالهای شدید از علل بروز غلظت خون موقتی هستند.
– یکی دیگر از علل مهم غلظت خون، کشیدن سیگار است. با مصرف سیگار، اکسیژن رسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد می شود.
– برخی افراد به طور ارثی، هموگلوبین خون شان به راحتی اکسیژن را به بافت ها تحویل نمی دهد که در واقع به آن هموگلوبین غیرطبیعی گفته می شود که جزء علل نادر غلظت خون محسوب می شود.
– بیماری مغز استخوان، تومورهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان، تومورهای مخچه ای در کودکان، فیبروم های رحمی در زنان، کیست های متعدد کلیه، سنگ کلیه و انسداد مجاری ادراری نیز می توانند غلظت خون را سبب شوند.
علائم غلظت خون چیست؟
– سرخ شدن صورت
– تیرگی رنگ لب به ویژه هنگام انجام فعالیت های ورزشی
– اختلالات تنفسی مثل تنگی نفس اختلالات هوشیاری، منگی و خواب آلودگی
– اختلالات بینایی مثل تاری دید، ضعف و بی حالی، سردردهای غیرطبیعی، خارش بدن به ویژه بعد از دوش گرفتن با آب گرم و برجستگی وریدهای چشم
عوارض غلیظ شدن خون چیست؟
– غلظت خون در بدن باعث کند شدن حرکت خون در قلب و رگ ها می شود که با گرفتگی اندام هایی نظیر دست و پا، موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد.
– افزایش غلظت خون در افراد مبتلا به بیماری های ریوی، باعث آمبولی (انسداد جریان خون) ریه می شود.
– زخم معده، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی می تواند بروز کند. فشار خون بالا خونریزی بینی بزرگی کبد و طحال
راه های درمان:
– درمان عامل زمینه ای آن، در صورت وجود.
– خونگیری از بیمار می تواند موثر باشد.
– درمان های دارویی جهت کاهش تولید گلبول های قرمز خون.
– پرهیز از سیگار و قلیان و هوای آلوده.
نسخه های خانگی درمان:
نسخه1:
یکی از علت های غلظت خون ناشی از سودای زیاده بدن است. این نوع غلظت را با مصرف آب زرشک و یا رب انار و شربت عناب، می توانید درمان کنید.
خواص آب زرشک:
آب زرشک برای سم زدایی خون، کبد و کلیه ها، کاهش فشارخون بالا، درمان دیابت، کاهش چربی و کلسترول خون، درمان جوش صورت، لاغری و کاهش وزن و درمان سنگ کیسه صفرا مفید است.
طرز تهیه آب زرشک:
مقداری زرشک را خوب بشویید و ۲۴ ساعت در آب خیس کنید، سپس با مقداری آب در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید.
سپس از صافی رد کنید و بعد میل کنید.
رب انار:
یک قاشق غذاخوری رب انار را در نصف لیوان آب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس میل کنید.
شربت عناب:
یک مُشت عناب را زخمی کنید و دوازده ساعت بخیسانید. سپس بجوشانید تا عناب ها بپزند و سپس از پارچه ای تمیز و نخی عبور دهید و آن را صاف کنید.
حالا دوباره آن را بجوشانید تا نصف شود. یک و نیم برابر آن شکر بریزید تا به قوام برسد.
برای هر بار استفاده، نصف استکان شربت را با نصف استکان آب خنک میل نمایید(بدون یخ)
چه کسانی شربت عناب بخورند؟
برای افراد گرم مزاج و به ویژه افرادی که فشار خون بالا، غلظت خون بالا، حرارت و جوش از نوع دَم دارند (جوشهای قرمز همراه با خارش)، مصرف روزانه ی شربت عناب توصیه میشود.
نسخه 2:
این ترکیب هم درمان کننده ی کبد چرب است و هم رقیق کننده خون است. همچنین روشن کننده ی پوست و درمان کننده ی سنگ صفرا است.
مواد لازم:
شاه تره یک قاشق مرباخوری
عناب پنج عدد نیم کوب
سماق دو قاشق چایخوری
زرشک دو قاشق مرباخوری
خاکشیر یک قاشق غذاخوری
آب یک لیوان
روش مصرف:
تمامی مواد را ابتدای شب خیس کنید. خاکشیر را در یک استکان به صورت جداگانه خیس کنید.
صبح قبل از طلوع آفتاب، عناب، شاه تره و بقیه ی مواد را صاف کنید و خاکشیر را هم به آنها اضافه کنید. در نهایت در یک لیوان آب بریزید و قبل از طلوع آفتاب ناشتا بنوشید.
این کار را به مدت ده روز صبح انجام دهید.
نسخه 3:
سیر سرکه یا همان ترشی سیر:
سه لیوان سرکه طبیعی را با یک لیوان سیر تازه و کوبیده مخلوط کنید. این مخلوط را یک ربع بجوشانید و هر روز با هر وعده غذایی یک قاشق مرباخوری یاغذاخوری از آن بخورید.
اثرات این ترکیب:
کنترل فشار خون، برطرف کننده ی انسداد رگها و قلب، کاهش دهنده چربی خون، بهبود دهنده ی دیابت، پاکسازی طحال و بالاخره رقیق کننده خون و رافع سودا و کمک به خرد کردن ودفع سنگ کلیه ومثانه و..
نسخه 4:
صبح ناشتا ۱۴ عدد میوۀ عنّاب رسیدۀ شیرین را (بدون هسته) با عسل مخلوط کنید و میل کنید.
قویترین مایعات برای رقیق کردن خون در افراد گرم مزاج:
1- تمبرهندی بی نمک:
5 الی 7 خوشه تمبر هندی را در یک لیوان آب بگذارید تا خیس بخورد. چند دقیقه صبر کنید و سپس هستهها را جدا کنید و آب و لپ تمبرهندی را با هم بخورید.
2- آب زرشک
3- آب انار
بهترین زمان مصرف آب انار نیم ساعت قبل از ناهار و شام است.
برای درمان غلظت خون، آن را فقط به صورت آب جوشیده و ولرم مصرف کنید و آن را بصورت مکیدنی بنوشید.
تدابیری برای تولید خون تمیز و سالم در بدن :
1- به همراه غذا، کاهو (بدون سُس) میل کنید.
2- شبها قبل از شام هفت عدد آلو بخارای خشک بصورت مکیدنی میل کنید.
آیا حجامت و تخلیه ی خون درمان غلظت خون است؟
امروزه متاسفانه شاهد این هستیم که افرادی با همه ی طبع ها و مزاج ها را بدون بررسی کامل شروع به حجامت ، فصد ، بادکش، زالو انداختن می کنند؛ بدون اینکه علت و دلیل نوع غلظت خونی مشخص گردد.
به عنوان مثال حجامت برای شخصی که سوداوی باشد یا بلغمی و کم خونی داشته باشد سم است.
اگر کسی که بر اثر کم خونی و سودا سکته کرده، حجامت کند یا زالو بیندازد احتمالا به کام مرگ کشیده خواهد شد.
کسی که بر اثر صفرای زیاد در بدن مرتب حجامت کند، بدون اینکه تعدیل کننده های صفرا را از قبل مصرف کرده باشد، احتمال سردرد و سکته دارد.
برای مثال، در حالت عمومی مادر باردار اگر در ماه پنچم حجامت کند خوب است، اما اگر این مادر کم خونی داشته باشد، حجامت برای او و نوزادش بسیار خطرناک است.
فراموش نکنید که برای حجامت حتما باید به افراد متخصص مراجعه کنید.
چنانچه به شما گفته شد که غلظت خون دارید، تا مزاج شناسی دقیقی بر روی شما صورت نگرفته است، به هیچ وجه اجازه انجام حجامت، فصد، زالو اندازی را ندهید.
ابتدا باید نوع غلظت خون شما به همراه طبع مشخص گردد تا در صورت نیاز و امکان، متناسب وضعیت بدنی شما حجامت و … صورت پذیرد.
برای پر کردن فرم تشخیص مزاج رایگان و دریافت نسخه اینجا کلیک کنید.
بدون دیدگاه