تشخیص و درمان بیماریها از روی وضعیت ناخن ها

ناخن ساالم

سلامتی ناخن ها


ناخن ها در دست ها و پاها می رویند و شکل و رنگ ظاهری شان به سلامت اعضای مختلف بدن بستگی دارد. بنابراین با تغییر شکل و رنگ و ظاهر آنها می توان بیماریهای زیادی را در بدن تشخیص داد. همچنین برای داشتن ناخن هایی زیبا لازم است که سلامتی بدن تامین شود. مراقبت از آنها نیز روش های خاص خود را دارد که نباید از آن غافل شد.

این روزها زیبایی دست ها بخش مهمی از معیارهای زیبایی را به خود اختصاص داده. درمان هایی مانند استفاده از ناخن مصنوعی و کاشت و … مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و ترمیم و مراقبت مداوم از آنها نیز بخش بزرگی از صنعت زیبایی را به خودش اختصاص داده است. غافل از اینکه این مشکلات ظاهری مربوط به بیماریهای بخش های دیگر بدن است که اگر برطرف شود، مشکل حل می شود و نیازی به صرف هزینه ی بی مورد و تحمل مواد شیمیایی روی انگشتان نیست.

ناخن‌های رنگ ‌پریده:

رنگ‌پریدگی شدید آن بسیاری از اوقات به افزایش سن نسبت داده می‌شوند، اما می‌توانند نشانه بیماری‌های زیر نیز باشند: کم خونی، نارسایی احتقانی قلب، دیابت، مشکلات کبدی، سوء تغذیه.

ناخن‌های سفید:

اگر ناخن‌ها سفید شده‌اند و اطراف ناحیه سفید، یک حاشیه پررنگ وجود دارد، می‌تواند نشان دهنده وجود مشکلات کبدی مانند هپاتیت باشد.

ناخن‌های زرد:

یکی از شایع‌ترین دلایل زرد شدن ناخن‌ها، عفونت قارچی است. چنانچه عفونت قارچی پیشرفت کند، باعث بلند شدن ناخن از بستر و ضخیم شدن و خورد شدن لبه‌های آن می‌شود. در بعضی موارد نادر، ناخن‌های زرد می‌تواند نشان دهنده بیماری‌های جدی‌تری مانند بیماری تیروئید پیشرفته یا پسوریازیس باشد.

ناخن‌های متمایل به آبی:

ته رنگ آبی، نشان دهنده این هستند که بدن به مقدار کافی اکسیژن دریافت نمی‌کند. در واقع این حالت می‌تواند نشان دهنده یک عفونت در ریه مانند پنومونی باشد.

سطح ناهموار:

چنانچه سطح ناخن ناهموار و نقطه‌نقطه و موجدار شده، می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه پسوریازیس یا التهاب مفاصل باشد. پسوریازیس یک مشکل پوستی است که در ۱۰ درصد از موارد از ناخن‌ها شروع می‌شود.

ترک و شکنندگی:

ناخن‌های خشک و شکننده که به دفعات ترک می‌خورند، می‌توانند نشان دهنده بیماری‌های تیروئید باشند. ناخن‌های شکننده و ترکدار با نما و ته‌ رنگ زرد، نشان دهنده عفونت قارچی ناخن‌ها هستند.

حاشیه متورم و پوست اطراف پف کرده:

اگر پوست اطراف ناخن، قرمز شده و پف کرده است، نشان دهنده این است که شیار اطراف ناخن دچار التهاب شده است. این حالت می‌تواند نشان دهنده بیماری لوپوس یا سایر بیماری‌های بافت همبندی باشد.

خطوط سیاه زیر ناخن:

به ناخن‌هایی که دارای خطوط سیاه هستند، باید به سرعت رسیدگی شود. این خطوط سیاه معمولا نشانه ملانوما (خطرناک ‌ترین نوع سرطان پوست) هستند

شیارهای روی ناخن:

نشانه ظاهر شدن پیری درعروق، بیماری کلیه ها و احتمال روماتیسم است.

ناخن های حفره دار و موج دار و چاله دار:

 نشانه فعال شدن اگزما  و یا علامت اولیه ی پسوریازیس یا ورم فاصل التهابی است.

نرمی و فرورفتگی و شکل قاشقی:

 نشان دهنده ی کمبود آهن شدید هستند.

نکته: دقت کنید که این علامت ها حاکی از امکان وجود این بیماریها هستند. پس لازم نیست با دیدن آنها وحشت کنید و یا شروع به خود درمانی کنید. اگر این مشکلات را در خود مشاهده کردید، در صورت طولانی مدت بودن آن و بر طرف نشدن پس از مدتی، حتما به پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید.

ناخن بیمار

علت کندی رشد ناخن ها چیست؟

اشکالات تغذیه

کمبود ویتامین ها و املاح

کمبود روی و منیزیم

علامت بیماریها از روی رنگ ناخن ها:

  • ناخن قرمز، نشانه بیماری قلبی است.
  • اگر ناخن ها اندکی رنگ مایل به آبی داشته باشند به این معناست که بدن اکسیژن کافی دریافت نمیکند. این علامت می گوید ممکن است در ریه عفونت باشد مثل ذات الریه و یا ممکن است علامت دیابت باشد.
  • ناخن های ترک خورده یا دو نیم شده علامت بیماری تیروئید است.
  • اگر اغلب قسمتهای ناخن ها سفید رنگ باشد نشان دهنده ی مشکلات کبدی است.
  • ناخن های زرد رنگ علامت عفونت قارچی هستند.
  • رنگ سفید و رنگ پریدگی ناخن می تواند نشانه کم خونی، نارسایی قلب و بیماری کبد و سوء تغذیه باشد.
  • اگر ناخن سفید با حاشیه های تیره تر باشد نشان دهنده ی مشکلات کبدی مثل هپاتیت است.
  • رنگ سیاه نشانه لخته شدن خون است.
  • ناخن های دو رنگ که صورتی و سفید هستند نشانه بیماری کلیه هستند.
  • تغییر رنگ ناگهانی ناخن نشانه عفونت قارچی است.

اما راه های درمان خانگی برای این مشکلات نیز وجود دارد که شاید با اجرای آنها، مشکل حل شود و دیگر نیازی به مراجعه به پزشک پیدا نکنید. این روش ها به قرار زیر است:

راه های درمان:

1. اگر مشکل پوسته شدن کنار ناخن های انگشتان دست را دارید، مغز بادام ‌درختی‌ شیرین و بادام‌ هندی بخورید. به انگشت هایتان روغن زیتون بمالید، از صابون و شامپوهای کم اسید (مثل شامپو گل ختمی یا صابون شغار) و همچنین از صابون و شامپو طبیعی ویتامین E جوانۀ گندم استفاده کنید. اگر از صابون شغار برای شستن دست ها استفاده کنید بهتر است.

2. برای تقویت ناخن، روزی 14 عدد بادام شیرین را خوب بجوید و هر شب هم روغن بادام تلخ روی ناخن بزنید.

3.علت شکنندگی يا رشد ناخن ها، بيشتر اشکالات و تغذيه و کمبود ويتامين ها و املاح است. بهتر است مصرف شير و خرما و سنجد و سویق و عسل و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. چرا که این مواد در رفع مشکلات مؤثرند.

جهت مشاوره و ویزیت رایگان اینجا کلیک کنید.

اخبار جدید را در صفحه شفاخانه دنبال کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *