برگ ریحان ، در دو نوع سبز و بنفش میروید. برگهای آن به صورت متقابل بیضوی و نوک تیز هستند. گلهای آن معطر و کوچک و به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش می رویند.
تخم آن سیاه و ریز است. برگ و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه میرسد و جزو سبزی خوردن به حساب می ایند.
این گیاه در طول رویش به هوای گرم و تابش نور کافی نیاز دارد. به سرما بسیار حساس است و در طول رویش به آب کافی نیاز دارد.
ریحان سرشار از ویتامین A و K ، آهن ، کلسیم و دیگر مواد مغذی است. برگ و تخم آن دارای اثرات درمانی هستند.
خواص درمانی موثر بر روی دستگاه قلبی _ عروقی:
دمنوش برگ ریحان باعث افزایش سلامت قلب و راحتی ماهیچههای آن میشود. تپش قلب را منظم میکند. از گرفتگی رگهای خونی جلو گیری می کند. این دمنوش فشار خون را نیز تنظیم میکند.
تاثیر دمنوش ریحان بر روی دستگاه عصبی:
اثر ضد تشنج دارد. معالجه کننده ی سردردهای میگرنی و عصبی است. این دمنوش درمان کننده سرگیجه است. داراری خواص آرام بخش است. در رفع بیخوابی موثر است. سردردهای درحین سفر را رفع میکند.
تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی :
دمنوش این گیاه ادرار آور است. دمنوش تخم آن برای درمان ورم کلیه مفید است. در درمان ترشحات زنانه به کار میرود. عفونت های ادراری و مشکلات کلیوی را درمان میکند. در دفع سنگهای مثانه مفید است.
تاثیر ریحان بر روی غدد:
دمنوش برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر مادران شیرده را دارد. تاثیر بر روی دستگاه تنفسی: دمنوش برگ ریحان برطرف کننده تورم گلو و گلو درد و آنژین است. برای از بین بردن سرفه و سیاه سرفه بسیار مفید است. در درمان آسم موثر است.
تاثیر بر روی دستگاه حرکتی:
در درمان دردهای نقرسی مفید است.
تاثیر بر روی دستگاه گوارش:
دستگاه هاضمه را تقویت میکند. دمنوش تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است. نوشیدن یک فنجان دمنوش ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد. در هضم غذا موثر است. بی اشتهایی را رفع میکند. در درمان اسهال موثر است . دمنوش ریحان در درمان دردهای رودهای موثر است. یبوست را برطرف میکند.
تاثیر ریحان بر روی پوست :
مصرف این دمنوش میتواند باعث بهبود چین و چروک های دست و صورت شود.
خواص دیگر :
تب بر است . مسکن است. ضد عفونی کننده است و به عنوان دهان شویه برای رفع التهابات و زخم های دهانی مورد استفاده قرار میگیرد. مقاوت بدن را در مقابل بیماریها افزایش میدهد.
موارد منع مصرف و عوارض جانبی:
عوارض خاصی برای ان ذکر نشده است . اما باید از مصرف زیاد آن خودداری کرد. طبیعت از نظر طب سنتی ایران ، طبیت این گیاه گرم و خشک است.
طرز تهیه دمنوش ریحان:
یک قاشق غذا خوری برگ خشک شده ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 10 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید. پس از گذشت این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نمایید و میل کنید.
برای تهیه دمنوش تخم ریحان باید یک قاشق چای خوری تخم کوبیده شده را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد و پس از صاف کردن، آن را با عسل مخلوط نمایید و میل کنید.
برای مشاوره و ویزیت رایگان اینجا کلیک کنید
به صفحه شفاخانه در اینستاگرام سر بزنید
بدون دیدگاه